Početna stranicaPošalji link prijateljuOdštampaj stranicu 18. Oktobar 2017
SPONZORI

Junacki do poraza - 17. Februar 2005

U proslom kolu Skarboro lige ekipa fudbalskog kluba Railroader je odmjerila snage sa veoma nezgodnim United Srbs. Isti su u jesenjoj polovini sezone nadjacali zlatnu generaciju plavih i, po navodjenju novinara, slican ishod je bio na pomolu.

Ali plavi puleni se nisu dali savladati i prvi preuzimaju vodstvo od 3:1. Euro gol mladog Memica koji ce se dugo pamtiti i penal nad Suticem koji isti besprekorno izvodi naznacise nadmoc strasne masine iz Toronta. Ali u drugoj polovini utakmice slijedi preokret i dvije sumnjive odluke sudije Rasta Farija donose promjenu rezultata.

Naime, dosudjivanjem penala koji je ocigledno bio isinurian od strane veterana Svrce iz United Srbs i bespotrebno iskljucenje topdzije Memica donose pobjedu protivnicima plavih. Vazno je napomenuti da je plava masina pokazala najbolji fubal ove sezone i da poraz ne bi trebao biti razlog moralne deflacije. Naznaku progresa donose vijesti iz tabora plavih koje doznajemo od Direktora Babica sa konferencije za stampu koja je odrzana poslije meca.

Ulogu trenera plavih preuzima nekadasnji kapiten i golman Denis Bratic koji je zbog teske povrede omaknut sa liste Railroader-a. Takodje, na pitanje novinara o stanju povrede najnovijeg dodatka Sinise Krstica Babic mudro dodaje da je to bezznacajna povreda i da ce isti biti spreman za sledece kolo. Takav odgovor je za ocekivati jer selektor Bourdas-a Papandopulos zasigurno sprema taktiku u odnosu na ishod Krsticeve povrede.

Povratak veterana Albaharija je takodje bio od interesa novinara ali Babic kratko odgovara; "Albahari je supendovan do kraja sezone zbog propusta da se javi u prostorije kluba na datum dogovoren sa ekipom Tosin Bunar kome je ovaj bio na posudbi. Mi radimo na tome da otkupimo ugovor Albaharija i najvjerovatnije vratimo Albaharija u Tosin Bunar." Dovikivanje navijaca u toku utakmice "Ne trebas nam Mito, u bunar idi drito," ne pomaze situaciji. Iako Albahari ima dugorocne i duboke veze sa Railroader generacijom cini se da isti nije zainteresovan za povratak. Takodje je pod upitnikom fizicka sprema Albaharija koji je proslu sezonu proveo na klupi.

Jos treba dodati da kada se pogleda vozni park plavih gdje smo izbrojali dva BMW-a, novu Maximu, pa zatim par turbo VW vozila kao i jedan bez turba, novi Linkoln i jos po koji japanac sa visoko turaznim motorima, treba da se zapitamo dali je vrijeme da se uvede salary cap na timove Skarboro lige.

Na kraju, ujedinjeni novinari su ocjenili proslonedeljni poraz ekipe plavih:

Sinisa Krstic 9
Sasa Bratic -
Miomir Preradovic 9
Predrag Bratic 8
Dejan Sutic 8
Igor Vujanic 7
Danijel Latincic 7
Denis Kulenovic 7
Dejan Bratic 7
Dragan Karanovic 9
Mario Todorovic 7
Dario Krsmanovic 8

Miro Przulj


Sa Surdom bi pobjeda bila zagarantovana, ali povrjeda je ucinila svoje.

Copyright ©2001-2017 FC RAILROADER. Sva prava zadržana.