Početna stranicaPošalji link prijateljuOdštampaj stranicu 18. Oktobar 2017
SPONZORI

Zapocete pripreme za novu sezonu - 28. Maj 2005

Ekipa Railroadera je otvorila pripremni period sa nastupom na tradicionalnom fudbalskom turniru u Miltonu. Plavi su nastupili u pomalo oslabljenom sastavu, jer se dosta prvotimaca jos nije vratilo sa jednomjesecnog odmora.

Inace ekipi su se pridruzili i cetiri mlada fudbalera kojima je ovo ujedno bio i probni nastup. Prva utakmica je odigrana protiv tima kojem nismo uspjeli da saznamo ime, ali vrijedi istaci da se na dresovima suparnika mogla vidjeti reklama Bolic Transportation. Prvo poluvrijeme je proteklo u izmjeravanju snaga da bi Bolic Transportation uspio da zatrese mrezu samo par minuta prije nego sto sudija nije pokazao znak da se ide u svlacionicu.

U drugom poluvremenu malobrojna publika mogla je da vidi mnogo vise sansi sa obadvije strane, a konacan ishod utakmice bio je 2:1 u korist Bolic Transpontejshna.

Drugu utakmicu u grupi plavi su odigrali sa tradicionalno neugodnim protivnikom, ekipom Bijeli Orlovi. Tim Bijelih Orlova je pokazao da je u ovom trenutku mnogo spremniji i moze se reci da je u svim fudbalskim elementima nadigrao Zeljeznicare, a mec je zavrsen sa rezultatom 4:1 u korist Bijelih Orlova.

Blijeda igra plavih treba da bude naruceno budjenje strucnom stabu, kome predstoji da u cetveromjesecnom periodu izvede lokomotivu na prave tracnice. Niko iz uprave nije mogao da potvrdi da li ce ijedan od cetvorice novajlija koji su nastupili, biti angazovan za prestojecu sezonu.

Popravni ispit za fudbalere ce vjerovatno da bude vidovdanski turnir koji se odrzava na Nijagarinim vodopadima.

Stanivoje Kursumovic

Copyright ©2001-2017 FC RAILROADER. Sva prava zadržana.