Početna stranicaPošalji link prijateljuOdštampaj stranicu 18. Oktobar 2017
SPONZORI

Poraz koji obecava! - 3. Novembar 2005

Poslje debakla u prvom kolu, i poraza od 10:3 od solidnih Onetouchablesa, plavi su pognute glave, krenuli na gostovanje tradicionalno neugodnom protivniku, ekipi Touches.

Utakmica je pocela prilicno otvoreno, bez ispitivanja snaga. Railroader dolazi u vodstvo vec u petom minutu, topovskim sutem veterana Kulenovica.
U 15 minutu Matombo uspjeva da presjece nedovoljno jak pas Preradovica i salje loptu u donji ljevi ugao nemocnog Krstica.
Ipak plavi su u posljednjim trenutcima uspjeli da se pregrupisu i iz brzog kontranapada, Kulenovic reklo bi se traljavim sutem, ponovo trese mrezu domacina.
U drugo poluvrijeme Railroader ulazi dosta ne organizovano i domacini vec u prve dvije minute uspjevaju da okrenu rezultat u svoju korist. Sredinom drugog poluvremena cinilo se da je utakmica rezultatski zavrsen, nakon cetvrtog gola raspolozenih domacina.
Ipak plavi uspjevaju da se ponovo organizuju i preuzimaju inicijativu na terenu. Redjale su se sanse, ali napadaci Bratic D, Bratic S i Sutic, kao da nisu imali svoj dan.
U posljednjim trenutcima igre stub odbrane Krsmanovic se prikljucuje napadu i razornim sutem smanjuje vodstvo domacina na jedan razlike.
Plavima je ostalo toliko vremena da organizuju jos jedan napad, sto im i polazi za rukom, ali indisponirani Preradovic propusta veliku sansu da izjednaci rezultat i donese prve bodove u novoj sezoni.

Na kraju utakmice predsjednik Babic nam je rekao da je zadovoljan igrom i zalaganjem svih igraca, i da ce ovakva igra sigurno donjeti bolje rezultate u narednim kolima.

Pavle Lomigora.

Copyright ©2001-2017 FC RAILROADER. Sva prava zadržana.