Početna stranicaPošalji link prijateljuOdštampaj stranicu 18. Oktobar 2017
SPONZORI

Derbi ili holivudski film? - 20. Mart 2006

Treci tradicionalni gradski derbi bice, na zalost, samo zapamcen po kontraverznom ishodu meca i velikim pitanjem svih ljubitelja fudbala, dali je ova utakmica bila nastimana. Jos prije pocetka meca, mogle su da se nacuju price iz oba tabora navijaca, da ce plavi voz da bude samo meta za napucavanje, kako bi domaca ekipa United Serbs ostala na prvom mijestu sa boljom gol razlikom ispred drugoplasiranog Arisa.
Na terenu kao da su glasine prije utakmice ustvari bile vec napisani scenario, a sama utakmica je licila na pravi holivudski film.
Gostujuca ekipa Railroadersa nije pokazivala ni malo volje da znacajnije ugrozi gol domacina. Cak sto vise u par navrata napadaci plavih su non salantno gubili lopte, poslje kojih bi sljedili kontra napadi i novi golovi domacina.
Fudbalski saves Skarbora je najavio punu istragu u svim desavanjima prije i poslje utakmice.
U izvjestaju delegata utakmice se kaze da su pojedini igraci obadva tima cak dijelili iste svlacionice prije same utakmice.
Cak su se javili i pojedini izvori koji tvrde da su se poslje utakmice obadva tima, dali samom koincidencijom, nasla u istom restoranu, gdje su plavi, kako prenose izvori, dobili dva bokala piva i jedan kilogram pilecih krilaca.
Samo se moze jos dodati ako ima imalo istine u optuzbama protiv renomirana dva kluba, da su jedini gubitnici ovakvog ishoda istinski ljubitelji najvaznije sporedne stvar na svijetu, kao i sam fudbal.

Dzemaludin Piskarevic.


.........Albahari je samo prohujao u svome autu kroz znatizelne novinare.

Copyright ©2001-2017 FC RAILROADER. Sva prava zadržana.