Početna stranicaPošalji link prijateljuOdštampaj stranicu 18. Oktobar 2017
SPONZORI

Zvijezda od Celika - 23. Oktobar 2006

Cini se da je pobjeda plavih bila neizbjezna kada su ovi vec nakon prvih pet minuta bili u prednosti od jedan nula. Ali trebalo je cekati dugih deset minuta do drugog gola nakon cega je odbrana Ratnika sa Vratnika potpisala kapitulaciju i primila sve ukopno osam. Zlatna generacija Railroader-a je pokazala zelju, spremnost i brzinu koja je nedostajala u prosle dvije sezone. Da li je ovo nagovjestaj sampionskog podviga? U razgovoru sa Predsjednikom Babicem optimizam je ocigledan:
"Tim je u svakom pogledu napredovao i svakog dana u svakom pogledu sve vise i vise napreduje. Finansijski stojimo dobro, mozda najbolje u istoriji kluba, fizicki nikada nismo bili bolje pripremljeni a potezi koje je cijelokupno rukovodstvo pokrenulo prije pocetka sezone reflektiraju uspjeh. Mada sve to ne znaci da se treba opustiti i zivjeti u oblacima. Ne, cak sta vise, losi rezultati u prosloj sezoni treba da nas podsjecaju kakva je tama dna."
Tempo: "Mozete li nam tacnije reci o kakvim se to potezima radi?
Babic: "Pa kao prvo Vukas iz OFK je trenutno taj igrac koji je falio u sredini a pregovori sa P. Braticem i njegov povratak uduplava tu vrijednost vezne linije. Ali vjerovatno najvece iznenadjene je potpisivanje ugovora sa Zivanovicem iz Zenickog Celika i to samo sedmicu dana prije pocetka sezone. U nedeljnoj utakmici Zivanovic je bio u najvecem broju duela, faula, sansi i golova. Po mom misljenju ovaj branic je vrijedan svakog dolara placenog za njegov prelazak iz Celika"
Tempo: "Kuda dalje?"
Babic: "Ovo su nepoznate vode za nas. Kao sto rekoh, ne treba se opustati jer ne poznajemo ni jednog protivnika i ja vam obecavam da ce se svakoj bitci prici za sto procenata."
Po glasinama atmosfera u klubu je u zenitu. Kapiten D. Bratic je odgodio trening ove hefte jer bojazan povreda uvijek kuca na vrata. Nazalost, plavi su vec izgubili Todorovica porvedi koljenice i taj gubitak je nenadomjestiv. Nasa suosjecanja su sa ovim veteranom i zelimo mu brz oporavak.

Copyright ©2001-2017 FC RAILROADER. Sva prava zadržana.