Početna stranicaPošalji link prijateljuOdštampaj stranicu 18. Oktobar 2017
SPONZORI

Iznenadjenje na tracnicama - 16. Oktobar 2008

Danas je objavljena finalna lista igraca koji ce braniti boje Railroadera u sezoni 2008/09. Poslje duze neizvjesnosti i neobjasnjivog odugovlacenja strucni stab je napokon iznjeo na vidjelo dana 12 imena.
Denis Bratic
Denis Kulenovic
Drazen Bratic
Sasa Bratic
Dario Krsmanovic
Dragoljub Nikolic
Mark Jelic
Vladimir Vukas
Dragan Karanovic
Miomir Preradovic
Dejan Bratic
Dejan Sutic

Po misljenu grupe novinara vecina imena je prepoznatljiva. Ali par izostataka i dodataka su uzburkale krugove ljubitelja fudbala i navijace Railroadera. Naime na listi igraca ne primjecujemo dva standardna branica; Latincica i Zivanovica. Na pitanje o izostavci ove dvojice prvotimaca kapiten Karanovic je odgovorio: “Razlozi su mozda i ne bitni ali ja shvatam da javnost zeli odgovore. Latincic nije prisustvovao pripremama i nece biti ukljucen u pocetnih 11 iz personalnih razloga. Ovaj dugogodisnji veteran je trenutno zauzet stvarima koje ni ja ni vi ne mozemo da diskutujemo a od moje strane ja mogu da porucim svim znatizeljama da mi vjerujemo da ovaj veoma vazan igrac nase organizacije nije okacio kopacke i postoji velika mogucnost njegovog povratka. U slucaju Zivanovica stvar je povrede koljena koja se mora sumirati i jos uvijek cekamo izvjestaj Doktora Arslanagica da li je to kraj njegove karijere ili ne.”
Sa druge strane dodatci ovoj listi su veoma interesantni. Povratak Krsmanovica je bio i ocekivan. Prisustvo ovog dugogodisnjeg veterana plavih ce pojacati samopouzdanje zadnje linije odbrane i pored saznanja da Krsmanovic jos uvijek nije prosao fitnes test glasine su da je ekipa veoma uzbudjena njegovim povratkom. Veoma slicna slika je vidljiva kad je o govoru povratak napadackog spica Dejana Bratica. Jedina razlika je da je ovaj rasni gol geter prosao fitnes test sa najvecim ocjenama.
Veliko pojacanje ove godine predstavlja Jelic koji je na prelaznom periodu podpisao ugovor sa ekipom Railroadera. Ovaj raznovrsni igrac donosi znanje i iskustvo koje je dostojanstveno sampiona i njegova doprinos ce se definitivno pokazati u progresu plavih.
Jedan od mozda najdiskutabilnijih pojacanja je dodatak Nikolica. Ovaj veteran koji se vec u par navrata oprostio te vratio zelenom tepihu odlucuje da odigra jos jednu sezonu i to u ekipi sampionskog kalibra. Sudeci po slavnim danima Nikolic tu i pripada ali se cini da je ovo ipak fiansijska odluka oprobanog veterana. Ali Direktor Gordan Babic nas uvjerava: “Potpisivanje Nikolica nema nikakve veze sa finansijama, cak sta vise klub jos uvijek nije utvrdio finalni izgled ugovora. Sta je sigurno je da dolazak Nikolica, i konsekventno njegova uloga u odbrani nase ekipe donosi neuporedivo znanje, smirenost i iskusktvo. A vi veoma dobro znate da zadnja linija naseg tima nikada nece biti perfektna i uvijek treba osvjezenje. U slucaju da Nikolic pokaze 50% svojih vjestina mi ce mo biti zadovoljni.”
Nakon svih ocjena ipak se cini da je ekipa Railroadera definitivno pojacala svoje redove a koliko ce se to pokazati kao uspjesna analiza samo rezultati mogu svjedociti. Na kraju krajeva, braniti titulu nije sala.

Shmiljko Shagolj

Copyright ©2001-2017 FC RAILROADER. Sva prava zadržana.