Početna stranicaPošalji link prijateljuOdštampaj stranicu 18. Oktobar 2017
SPONZORI

Dan drzave - 29. Novembar 2001

Povodom dana SFRJ u nasu redakciju stizu pisma cestitki sa svih strana svjeta. Centarfor Railroadersa Sasha Bratic je napisao:

"OVOM PRILIKOM ZELIM DA VAM CESTITAM 29. NOVEMBAR, DAN SFRJ! Kako proslavljate u preduzecu, jeli veselo? Pije li se i 'krkaju' li se janjci i prasici? Kod nas je ludo i nezaboravno, orkestar drma, hljeb je jos vruc, a jos malo i treca tura je gotova. Odoh sada na mene je red da okrecem. Taman malo da copnem kozice. Yiiiihiiiiiiiiiii."

Od specijalnog dopisnika Z.B. iz Toronta takodje stizu cestitke:

"Drugovi -zdravo!
Evo upravo zavrsih govor u kome nalijepih kapitalisticko eksploatisanje radne snage zemalja u razvoju od strane imperijalistickih lihavara i bjelosvjetskog olosa u liku Medjunarodnog Monetarnog Fonda. Dobio sam gromki aplauz i 5kg pecenja kao nagradu za najnadahnutiji govor. Inace svi su vec pijani, pistolji se vade. Pjesma se ori: "Druze Tito mi ti se kunemo". Drugarice hitaju da nakuvaju kafa, a poneka i zaglavi u ofisima da pomogne Drugu koji je u nevolji (nema grupnjaka - ta devijacija je svojstvena kapitalistickim kompleksasima). Sve je puno crvenih karanfila i slika Druga Tite.
Drugovi! U ime OUR-a Castek zelim vam sretan 29. Novembar
Smrt fasizmu (Bajern Minkenu) i Efenbergu, Zivio Real Madrid i Zinedin Zidan!!!!!"

Specijali dopisnik iz Minkena, Milan, opisuje proslavu u tom gradu:

"Ovdje je jucer povodom dana republike bio neradni dan. Ali u gradu i okolini bilo je zivo i praznicno. Moj our i jos 2 sour-a smo imali zajednicku zakusku i igranku u prostorijama kud-a karl hajnc rumenige. Tu smo se svi otkacili. Bilo je drugovi dirljivih govora i prisjecanja na Sutjesku, Kozaru, Neretvu etc. Neko je spomenuo i Mariju Bursac i tad je nastao opsti urnebes. Bio je tu i jedan stari cica Schultz inace gost ove priredbe. On je ispricao kad je jednom prilikom imao susret sa Marijom na frontu. On je bio u tenku i kad je vidio Mariju pogled mu je naglo zastao, nesto mu je prostrujalo kroz tijelo. I dan danas se sjeca Marijinog zanosnog tijela i stasa. I tako dok je on blenuo u Mariju, ona je to skuzila i u dva skoka mu je nabacila deku na tenk da je vise ne gleda. Toliko drugovi. Jos sam mamuran od sinocne proslave. Odoh malo da slozim ove zastave i plakate, jer danas nam dolazi delegacija iz ckkp Kine na celu sa Li Ningom. Kako je najavljeno bice prisutni i nekadasnji asovi partizana Liu i Djiu pozdrav drugovi do dana vazduhoplovstva."

Copyright ©2001-2017 FC RAILROADER. Sva prava zadržana.