Početna stranicaPošalji link prijateljuOdštampaj stranicu 18. Oktobar 2017
SPONZORI

Plavi jaci i od jacega - 16. Septembar 2002

Jos nesto vise od 6 sedmica dijeli ekipu Railroadersa do pocetka novog prvenstva. Ocijena mnogih strucnjaka je da ce Railroadersi docekati ovo prvenstvo sa ekipom koja mnogo obecava. Ne krije se optimizam ni u redovima samog kluba.
Menadzer Pavlovic je u svom intervjuu, za popularnu emisiju "Ontarijo Danas",izjavio da pored visokog mjesta u prvenstvu ocekuje od plavih mnogo vise u borbi za najdrazi trofej Kanade kup Ronalda McDonalda.
Plavi docekuju novu sezonu sa tri vanserijska pojacanja koja treba da unesu cvrstinu u odbradbeni red i znatno osnaze sredinu terena.
Mladi Pejic koji je dosao u ljetnjem prelaznom roku iz Hamiltonskog Celika, je u pripremnom periodu pokazao da ce ljeva strana biti gotovo neprobojan obruc za protivnicke napadace.
Nekadasnji ljubimac publike Lokomotive iz Okvila, iskusni fudbalski znalac Babic, ce da pojaca desni dio odbranbenog prostora plavih.
Ovo "minsko polje" ispred gola Railroadersa, kako ga popularno nazivaju prestavnici sedme sile, dopunjava i trece pojacanje. To je prednji centarhalf Latincic, koji je prosle godine branio boje Turbine iz Nijagarskih Vodopada.
Racunajuci jos stub odbrane Bratic Denisa i neprikosnovenog Albaharija, golmanu plavih se ne obecava neki veliki posao.
Sredinu terena ce znatno da pojaca povratnik sa liste povrjedjenih Vujanic. U prijateljskim utakmicama u pripremnom periodu Vujanic je jos jednom dokazao da je nezamjenjiva karika u lancu koji povezuje odbranu sa sredinom terena.

Sa velikim pojacanjima zainteresovanost publike je porasla u drasticnom broju, a vrijedi i napomenuti da su sezonske karte za novu sezonu vec odavno rasprodate.Mefid Mumija.

Copyright ©2001-2017 FC RAILROADER. Sva prava zadržana.