Početna stranicaPošalji link prijateljuOdštampaj stranicu 18. Oktobar 2017
SPONZORI

Izvjestaj iz Ajne Majne Cajtunga - 6. Novembar 2001

Postovani prijatelji sporta,

Nakon velicanstvene pobjede FC Railroader-a nad reprezentacijom Irana pod vodstvom Cire/Franje/Blazevica od 21(mada niko nije sasvim siguran u tacan broj):0 u Njemackom listu Ajne majne cajtung je izasao clanak "Ajne klajne piva" u kojem je autor dao ocjenu pojedinaca u FC Railroader koji su nastupali na toj utakmici:

Ilic:
Nakon sto je uhvacen u zgradi desnog beka sa mladom tinejdjerkom uza zid, mislilo se da nece dati sve od sebe zbog iscrpljenosti iz gore navedenih razloga. Medjutim, momak koji pored igranja u Railroadersima pokusava da utre staze uspjeha i na intelektualnom planu( kazu da treba da uzima ispite koji ce ga nauciti kako se radi oko love)je prikazao sasvim solidnu partiju a pamti se i njegova recenica upucena naturalizovanom Ex-Jugoslovenu u taboru Irana: "Sta si ti bogu zgrijesio pa igras sa njima".

Nikolic:
Covjek koji ne prvi razliku izmedju prijateljske i prvenstvene utakmice i koji uvjek daje i vise nego sto treba na istim. Jednom rjecju covjek od uzora u kolektivu. Iako ima taj peh da igra sa naocalima on ima izvanredan pregled igre.

Bratic(mladji):
Momak kojeg navijaci kluba najcesce srecu po gradu Torontu(posebno kod kafane 521) i za kojeg je njegov stariji brat Denis rekao da je on antitalenat za sve vrste sportova( sem domina, bocanja,hrkljusa) je imao odlican performans te veceri. Dao je nekoliko izvanrednih golova ali se mora reci da se jos uvjek u njegovoj igri primjete koraci karakteristicni baletanu.

Bratic(dje je mladji tu je i stariji):
Sta reci za kapitena tima. Svojom pojavom( cirka 105 kg i cirka 175 cm) i svojom hladnocom u teskom trenutcima utjeruje strah u kosti prije svega desnom beku pa onda protivnickim igracima. Jedina zamjerka navijaca i prijatelja sporta je sto jos uvjek nije okrenuo desnog beka u zeljenom pravcu.

Nenad S:
Momak koji jos uvjek trazi sebe na terenu i koji ima podrsku ostatka tima da u tome uspije, je prikazao u pojedinim trenutcima da on posjeduje izvanredan sut ali se na tome mora i dalje raditi. Pojedini navijaci preporucuju da ponekad nosi busolu radi orjentacije.

Albahari:
Jedan od najpopularnijih igraca u timu. Momak zlatne noge koju zna upotrebiti u teskim situacijama pred golom Railrodersa. Ponekad ima tu potrebu da ode do napada nasta se cuju burne reakcije sa klupe igraca(navescemo samo neke: Dje si ti kreno, Jesi normalan, Alo....). Kapiten Bratic radi na tome da ovog momka ogranici samo na odbranu. Oni su prije svak eutakmice imali teske i naporne razgovore koji su ponekad dovodili i do pijanstva. Suska se da ako se njegovi zahtjevi ne ispune da ce preci u ekipu "Pablo Eskobar" i iz pouzadnih izvora znamo da mu je ponudjeno 10.000$.

Bratic D:
Momak koji svojom konstitucijom takodje zbunjuje protivnicke igrace i ponekad i postigne gol je prikazao da se na njega moze racunati kao na covjeka od povjerenja. Ponekad briljantan na polovini protivnika ali je neocjenjen na polovini svoje ekipe.

Karanovic:
Sta reci za organizatora( ne samo na terenu vec i izvan njega),motora ekipe. Prikazao je izvanrednu partiju protiv svojih dojucerasnjih kolega. Jedna od zamjerki je sto se ne druzi sa ostatkom ekipe u trenutcima opustanja po kafanama Toronta. Nase cillidersice mu to takodje ne mogu oprostiti. Odlican igrac ali ponekad se cini da ima aspiracije da postane kapiten

Sutic D:
Momak za kojeg je interesovanje pokazala Zvezda iz Beograda i cak mu poslala dres bez broja da misli na njih. Izvanredan tehnicar i cvrst na naogama. Sklon je ozljedama ali koristeci alternativnu medicinu brzo se vraca na teren.

Pavlovic D:
Debitan. Ocigledno da nema snage ali ima opravdanje zbog trenutnog volontiranja i borbe na poslovnim planu. Njegovi suigraci mu ponekad zamjere sto dolazi na prvenstvene utakmice u koznjaku i time budi sumnju da ne zivi samo od velfera i volontiranja vec da su u pitanju mutne radnje ispod stola( spominju se ekipe Albanija orlovi, Bratstvo bez jedinstva-Pazaric, Celik-Tuzla..)

Ovo je bio izvod iz clanka u Ajna majne cajtungu a autor clanka je poznati sportski novinar Mufid Mumija.

Copyright ©2001-2017 FC RAILROADER. Sva prava zadržana.