Početna stranicaPošalji link prijateljuOdštampaj stranicu 18. Oktobar 2017
SPONZORI

Plava masina krece punom parom - 14. Novembar 2002

Nas novinar je imao specijalnu cast i dozvolu da posjeti karavan plavih na nedavno odrzanoj prijateljskoj utakmici. Treba napomenuti nase citaoce da je menadjer Pavlovic, nakon neslavnog iznenadjenja i poraza u prvom kolu od tradicionalno neugodnog Eurosporta, zabranio prisustvo predstavnika sedme sile na treninzima lokomotiva.
Ipak plavi su pokazali u drugom kolu da su glavni kandidati za prvo mjesto i da je poraz u prvoj utakmici bio samo los dan.
Atmosfera u timu je odlicna i radi se punom parom. Ipak povrjede su i dalje najveci neprijatelj. Na posljednjoj utakmici Albahari je obnovio povrjedu zgloba i njegov nastup u nedelju je neizvjestan. Latincic i dalje ima problema sa preponama i pored kojih je pruzio solidne partije. Brzonogo krilo Bratic S. se jos uvijek oporavlja od povrede ligamenata ali gledajuci nastupe u par posljednjih utakmica cini se da topdzija sa East Yorka lagano dolazi u formu. Imali smo priliku da na zavrstetku treninga uhvatimo par igraca za kratku ocijenu situacije u kojoj se nalazi ekipa.
Prvi raspolozen za razgovor bio je novajlija u ekipi Pejic koga smo uhvatili kako zagrijava svoj novi model Pontijaka. Tom prilikom je istakao:
Poraz je daleko iza nas i svi smo okrenuti prema susretima sto nas ocekuju. Publika me je primila odlicno i zadovoljan sam kako sam primljen od strane suigraca. Mislim da smo glavni konkurenti za prvo mjesto i vrijeme ce pokazati da sam bio upravu.Moj pontijak je bolji nego ijedan uvozni automobil.
Mlada zvijezda plavih Sutic je dodao:
U posljednjoj utakmici smo igrali sistem harmonika i ako uzmemo u obzir kalibar igraca koje raspolazemo mislim da nas sa razlogom smatraju glavnim konkurentima za titulu.
Rogusni centarfor Karanovic je istakao:
Zadovoljan sam sa svojom igrom u prva dva kola. Da se jos nisam ispromasivao igrao bih i znatno bolje. Moje nove plave patike me zuljaju ali cim ih razgazim pokazacu svima kako se tresu mreze.
Pokusali smo da dobijemo i misljenje stuba odbrane Albaharija no on je vec imao zakazane intervjue sa kolegama iz TV Haifa.
Plave ocekuje tezak ispit u nedelju na gradskom stadionu Dzon Wejn Grecki, gdje se ugostuje ekipa MIB Uniteda. Karte za ovaj susret su vec odavno rasprodate a nasa redakcija ce da nagradi prva dva citaoca sa parom karata koja se jave na nasu e-mail adresu.


Marko Markovic

Copyright ©2001-2017 FC RAILROADER. Sva prava zadržana.