Početna stranicaPošalji link prijateljuOdštampaj stranicu 18. Oktobar 2017
SPONZORI

Railroadersi posjetili ground zero!!! - 7. Novembar 2001

Jos uvijek pod utiskom jucerasnjeg poraza, ekipa Railroadersa je jutros otputovala
u New York na mjesto gdje su se nekada nalazila dva najveca njurorska oblakodera, Momo Tower i Uzeir Tower, kako su ih popularno zvali stanovnici donjeg Menhetna. Ovi fudbalski asovi su jos jednom dokazali da slava i astronomski ugovori nisu razlog da se ne oda posljednja pocast postradalim radnim ljudima i gradjanima drzave Njujork.
Ovaj dogadjaj je okupio oko 50 000 vjernih navijaca Railrodersa iz Bronksa, Harlema i Bruklina koji su burnim aplauzom i pjesmama "I ja sam mama Railroader" i "God bless America" pozdravili ekipu plavih majstora.
Gradonacelnik Njujorka Giuliani je primio jedanaest plavih i jos jednom naglasio da je ova posjeta, poruka da gradjani Njujorka nisu zaboravljeni od strane predstavnika najpopularnije sporedne stvari na svijetu.
Desni branic Railroadersa Albahari urucio je cek od 76000 dollara namjenjen za izgradnju spomenika na kojem ce lokomotiva da prolazi izmedju dva oblakodera a da ih pritom i ne dotakne.
Zlatna desetka plavih Karanovic je takodjer urucio cek od 34000 dolara osnovnoj skoli Kunta bez Kinte iz Harlema, za kupovinu nove skolske opreme, bez koje studenti ove skolske ustanove imaju u prosjeku po pet jedinica vec na prvom tromjesecu.

Goran Milic.
Dopisnik iz New Yorka.

Copyright ©2001-2017 FC RAILROADER. Sva prava zadržana.