Početna stranicaPošalji link prijateljuOdštampaj stranicu 18. Oktobar 2017
SPONZORI

Dodjela limuzine - 3. April 2003

"Sponzor je konačno odriješio kesu…” bile su prve riječi direktorice Svetlane Cece Bratić na nekidašnjoj press konferenciji.
Nakon osvojene titule u četvrtoj opstinsko - sreskoj ligi predgrađa Scarborough–a pod pritiskom medija i financijske policije Marko Bratić, poznat kao darežljivi sponzor FC Railroadera, konačno odlučuje da nagradi najboljeg igrača ovog kluba sa polovnim automobilom marke Fiat 850 ili u raji poznatijem kao “Fićo”.
Nakon ove odluke u čarsiji su počele da kruže priče da Fiću sigurno dobija najbolji i ujedno najpopularniji igrač FC Railroader-a Mito Albahari. Ali kako to obično biva krompirana uprava Railroader-a dodjeljuje automobil Milovanu Rajaku što donosi nemir u redove Railroader-a.
Evo komentara Albaharija: “Ja sam očekivao da ta limuzina bude dodjeljena meni ili ako ne meni a ono nekom od malobrojnih sponzorovih rođaka Bratić koji igraju sa mnom. Konto sam da će kola u najgorem slučaju da ostanu u njihovoj familiji ali eto sudbina je htjela da Fićo ode Milovanu inače u raji poznatijem kao doktor.”
I dok je zvanična ceremonija dodjele automobila u restoranu Tomo Kuruz trajala svi su primjetili da nedostaju Albahari i Saša Bratic, ali Reporter New York Times-a ih je uhvatio na djelu kako kradu točak sa Fiće.

Copyright ©2001-2017 FC RAILROADER. Sva prava zadržana.