Početna stranicaPošalji link prijateljuOdštampaj stranicu 18. Oktobar 2017
SPONZORI

Ali imate jos mnogo vaznih utakmica!!! - 23. Septembar 2003

Sinoc se od aktivnog igranja fudbalom oprostio desni half plavi Gordan Babic. Na prigodnoj svecanosti koja je odrzana u prostorijam kluba, mnogobrojni novinari, navijaci i ostali prijatelji najvaznije sporedne stvari na svijetu su imali priliku da pozdrave pravu fudbalsku legendu. Babic je ponikao u pionirima Nizbrdice sa kosevskog brda. Nakon odigrane dvije sezone za seniorski tim ovaj vrsni znalac prelazi u redove Beo Banke gdje i dostize punu afirmaciju. Za FC Railroaders je odigrao preko trideset utakmica na kojima je postigao i desetak golova. Od njegovih suigraca moglo se samo cuti rijeci pohvale od kojih izdvajamo:

Aleksandar Pejic:
Gordan je bio glavna karika izmedju napada i odbrane. Mnogo ga cijenim kao igraca i kao covjeka iako se nije pojavio kad je trebalo nositi namjestaj, prilikom moga preseljavanja

Danijel Latincic:
Uvijek mi je bilo zadovoljstvo igrati uz takvoga asa. Biti ce tesko naci igraca njegovog kalibra. Inace Gordan je moj komsija mada su nam razliciti superitendenti.

Dejan Sutic:
Gordanove lopte su me uvijek nalazile cak i kada bi bio u zbunu protivnickih igraca. Bez njega nasa odbrana nebi potpuno funkcionisala a sredina terena bi bila totalno isturena. Igrac poput njega ce uvijek da bude primjer u svim fudbalskim leksikonima.

Na kraju priredbe cula se pjesma mnogobrojnih navijaca koji su dosli iz svih gradova Ontarija pa i sire da pozdrave ovoga legendarnog fudbalera:

Okrenu se Gogo posljednji put,
uzdignutih pesnica i ozarena lica,
i kao da veli mene vise nema,
ali imate jos mnogo vaznih utakmica.


Mihajlo Hajlomi

Copyright ©2001-2017 FC RAILROADER. Sva prava zadržana.