Početna stranicaPošalji link prijateljuOdštampaj stranicu 18. Oktobar 2017
SPONZORI

Sportski pregled - 4. Novembar 2003

Nakon dva odigrana kola ekipa Railroadera je na pozitivnom bilansu. Pobjednom protiv Astro Klitsa u proslu nedelju ovaj do juce cetveroligas dokazuje samopouzdanje i neustrasivost. Naime bila je to teska utakmica pred 10 ( hiljada ) gledalaca. Nakon tri stopostotne sanse ubojitih Kulenovica i Sutica u prvih deset minuta odbrana Railroadera je posustala i to ekipa Astro Klitsa iskoristava golom Mugabea. Ali utakimica se nastavlja sa mnogobrojnim sansama obje ekipe i tesko je reci ko je imao nadmoc vecinom prvog poluvremena. U zadnjoj minuti prvog poluvremena zlatna tena Railroadersa Sutic postize gol asistenicjom "sjajnog" Latincica. U drugom poluvremenu druga prica. Besprijekornom igrom u odbrani pocev od golmana Bratic Denisa bijeli vukovi uspostavljaju nadmoc i ubrzo golovima Sutica i Bratic Sashe prelaze u vodstvo od 5 naprema 1. Mala opustenost Railroadersa u zadnjih pet minuta drugog poluvremena daje povoda ekipi Astro Klitsa te ovi postizu dva zgoditka; jedan iz diskutabilnog penala i drugi ociglednom greskom odbranbenih redova bijelih vukova.

Ujedinjenini novinari su glasali; Bratic D. 9, Albahari 8, Pejic -. Bratic P. 8, Sutic 10, Vujanic 7, Latincic 9, Kulenovic 8, Bratic D. 8, Karanovic 8, Bratic S. 9.

Ocigledno je da ova generacija fudbalskog kluba Railroadera prilazi igri na visokom i profesionalnom nivou. Vazno je napomenuti odlicno poslovanje manadzmneta na celu sa Pavlovicem koji posudbama Kulenovica od Junajted Srba osjetno osnazuje napad. Takodje postoje glasine da je vec potpisan ugovor sa veteranom Elezom iz Junajted Srba koji bi definitivno unio stabilnost u odbranbenim redovima bijelih vukova. Taj potez rukovodstva je najvjerovatnije odgovor na enigmu koja prati branicha Albaharia za koga se navodi da je potpisao ugovor za Kichiner Shport Ferajn. Ali naravno to su za sada sve glasine i ostaje nam da vidimo sta ce se desiti sa ovom veoma uzbudljivom ekipom.

Marko Markovic

Copyright ©2001-2017 FC RAILROADER. Sva prava zadržana.